lördag 2 juli 2022

Efter sol kommer regn


I går så kom det med buller och brak, inga jättemängder men det kom regn (16 mm). Även temperaturen sjönk, sen kan jag kanske tycka att 19-20 grader är lite väl kallt, speciellt när det blåser.
Japp, med väderomslaget kom blåsten tillbaka och jag har försökt att rädda de sönderblåsta tomaterna.


I går tog vi hand om 30 liter syltgubbar i värmen, det tog några timmar och vi höll på ända till åskan började rulla och de första regndropparna kom.


Innan dagens första målningspass passade jag på att ta en runda i trädgården.
Västerås och Arboga gurkorna växer på så det knakar. De första blomknopparna är synliga i alla fall.


Grenarna på Flammentanz hänger tunga av regnvåta rosor.


Likväl som Madame Hardy. 
Pionerna vill jag bara inte se, de ligger helt utslagna på gräsmattan, tror bestämt det är likadant varje år de står i full blom.


Luktärterna står i alla fall pall och bjuder på nya fräscha buketter varje dag <3

Lördag och vi kan lägga första semesterveckan till handlingarna, en av de varmaste tror jag bestämt.
Vi ligger lite efter med målningen, det går ju inte att måla när kvicksilvret sticker mot trettio grader och däröver. Men fönstret har i alla fall fått sig en första strykning :-)

Ha en fortsatt fin helg <3

3 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Härligt med lite regn, det behövs . Härligt med jordgubbar också. Här är dom så vansinnigt dyra. Vilka vackra rosor och luktärt... Hmm varför ser inte mina ut så. Kraaaam Pia

HWIT BLOGG sa...

På ön kom det bara 3 regnstänk. Så vattning står på dagens schema - igen! Trädgården är en öken, bara rosorna som trivs :)
Sommarkram från Titti

Lillian "sognafaret" sa...

Det kunne klare seg med regn på natten synes jeg. Sommeren er for kort for regnværsdager. Jeg plukker inn en håndfull jordbær hver kveld i drivhuset. Jeg har ikke så mange plantene.