måndag 25 juli 2022

Åter till vardag igen


Fyra veckor går fort, hiskeligt fort, men nu är det dags för medarbetare och kollegor att få sin ledighet helt enkelt. 
Eftersom det inte händer jättemycket (historiskt sett) den här första arbetsveckan gör jag en liten mjukstart, med de två första arbetsdagarna från hemmakontoret för att sedan åka till min ordinarie arbetsplats. 
Jag är så himla tacksam för att jag har ett arbete som tillåter visst arbete hemifrån, dessutom har en arbetsgivare och chef som ser generöst på arbete hemifrån :-)

Redan första arbetsdagen far tankarna och idérna från semestern iväg, men jag blev påmind när jag öppnade brevlådan :-)


Den 11 juli läste jag ett FB inlägg hos Norrfrid Naturbruk om ägg och fick mig en rejäl tankeställare.
Jag hade inte en aning om att värpfoder idag kostar 100% mer än vid samma tidpunkt förra året :o
Jag visste heller inte att många hönsfarmare sitter fast i långa kontrakt med fast pris och går därmed back varje dag pga skyhöga priser på foder. Om de tvingas lägga ner finns det stor risk för äggbrist :o

Kan då höns för husbehov vara ett alternativ?
Höns som kan få sprätta relativt fritt och leva på hushållsrester. Höns som kan ruva fram sin egna avkomma. Höns som ger gödsel till trädgårdslandet. Höns som ger färska ägg med orange gula och tryggad matförsörjning.
Det känns som om det bara är win-win med egna höns! Men allt har en baksida (t.ex. när vi hade kaniner drog fodret till sig råttor, och det vill vi inte ha igen) därför ska här läsas på för att se om det eventuellt skulle kunna få flytta in några hönor trädgården.  

Någon som har erfarenhet av att ha höns i tättbebyggt område och som har några tips?

Jag har i alla fall kommit så långt att jag kollat upp att man får ha fem hönor i tättbebyggt område i vår kommun. Ska man ha fler eller vill lägga till en tupp måste man ha tillstånd.

Måndag och första arbetsdagen efter semestern är avklarad.

Ha en härlig fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: