söndag 31 juli 2022

Elstängsel och insynsskydd


Lagen om alltings jävlighet måste väl ändå vara när allt händer samtidigt?
Vi hoppades in i det längsta att de insatser vi gjort för att hålla vildsvinen utanför trädgården var tillräckliga. Men....... på något vis tror vi att de tråcklade de sig in och ut genom bokhäcken.
Förra året satte vi upp ett provisoriskt staket mellan grannens staket och vår häck, det fungerade ett tag, men inte i år.


Nu har vi dragit ner eltråd på vår sida av grannens staket och maken har klippt in bokhäcken över 50 cm på insidan och har satt eltråd på insidan. I själva häcken finns inget kvar för grisarna att gräva upp, lökarna är helt slut!! (bokhäcken är vår, sitter helt och hållet på vår sida av tomtgränsen och maken klipper alla sidorna). 
Nu håller jag tummarna för att just de här grisarna har respekt för eltråden, för den kommer vara på fr.o.m. i natt.


Vi passade även på att byta trådarna vi dragit över garageinfarten mot lite kraftigare, fjädrande elsnören. De är enklare att hantera och det är väldigt mycket snyggare. 
I morrn sätter vi även upp varningsskyltar längs tråden mot grannen med staketet och givetvis på snörena.

Nu håller vi tummarna för att detta hjälper för vi kommer att behöva beställa ett lass jord för att laga upp alla skadorna och sedan så nytt gräs.
Jag ska även beställa nya tulpanlökar eftersom de är helt uppätna tillsammans med scilla, snödroppar, krokus och olika sorters allium som satt i gräsmattan.


Jag har börjat fundera på lite mer insynsskydd pga att vi fått nya grannar som inte är så kul att se (biltvätt-/verkstad med försäljning av bilar. 

Ginnalönnen gör sitt jobb men är egentligen inte speciellt kul. 


De röda näsorna på sommaren och de färgglada bladen på hösten är väl det som hamnar på plussidan. 
Men jag skulle ändå vilja ersätta den med en katsura med några färgglada grannar som livar upp det tråkiga hörnet. Ett hörn som är en vägkorsning och begränsar hur långt ut vi får plantera något högt.

Men vi får se, det kanske blir färgglada grannar till ginnalönnen istället eftersom vi måste byta vår garageport :o det small bara till i går kväll och nu går den inte att öppna längre. Lite jobbigt att plocka ut allt genom växthuset eller ännu värre bära upp det för källartrappan och sedan ut genom de vanliga dörrarna.

Söndag och maken har spänt eltråd runt trädgården.
Söndag och jag har målat fönster och rensat ogräs.

Ha en härlig avslutning på helgen och en bra start på den nya veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Hoppas ni får vara ifred nu från vildsvinen. Tråkigt med er garageport också. Man brukar ju säga att en olycka sällan kommer ensam. Dumt! Det räcker bra med ett elände. Kraaaam Pia