måndag 3 januari 2022

Vardag men ändå inte


Måndag och det är arbetsvardag igen, men inte en helt vanlig vecka. Eftersom trettondagen är på torsdag har jag lyxen att ha lite långhelg.

Efter en inte alltför trevlig bekantskap med förkylningsbasilusker i mellandagarna, är jag på G igen och har dessutom tagit min tredje Covidvaccination idag.

När livsandarna återvänder, återvänder också lusten att ta tag i saker och ting. I går målade jag färdigt listerna i vardagsrummet och vi har "bara" trappan kvar :-)
Eftersom maken håller på med trappnosfixeriet, kan jag roa mig med att sortera fröer för den kommande odlingssäsongen.


Jag fortsätter att hämta mycket inspiration från Sara Bäckmo, grönsaksodling är kul även om jag aldrig någonsin kommer att vara självförsörjande. Även i år kommer jag att ge mig i kast med långsamväxande kålväxter blandat med annat mer snabbväxande. Ska läsa på mer om samodling, jag tror det är modellen när det är (självvald) platsbrist i köksträdgården.

Jag har ju även möjlighet att starta ganska tidigt med hjälp av vårt uppvärmda växthus som jag dessutom kan förse med en 2 meter lång drivhustunnel med värmeplattor och belysning :-)Egentligen har jag nog med fröer, men så läste jag ett inlägg om tomater hos Anette (Ätliga Trädgården).......
Visst är det så att jag saknar några tomatfröer ;-)

Utöver den fantastiskt goda busktomaten Wilma, kommer jag därför att ge mig på även dessa busk-, kruk- och ampeltomater. Gillar att ha tomater i krukor så att de blir helt mobila.

Dessutom upptäckte jag att jag bara hade egenodlade frön på milda chili, så jag passade på att lägga en beställning till ChiliLovers på lite chilifrön, olika sorters Jalapeno och Padron.

Måndag och en ny grå arbetsdag.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Skönt att höra att du mår bättre i dessa förkylningstider. Oj, ja du är på g med fröer! Härligt! Ja i år ska chilin i jord tidigt och vad vore en sommar utan goda tomaten Wilma?!
Ha en fortsatt skön vecka - vi går mot ljusare tider!
Kram Titti