måndag 10 januari 2022

Några köksträdträdgårdsfunderingar


Förra året var ett trädgårdsår med blandade känslor. 
En del frös, en del torkade.
Vi fick gott om hallon, vinbär, jordgubbar och blåbär från bärpallkragarna. De var också högprioriterade med vatten, droppslangen utlagd tror jag räddade den skörden.


Köksträdgården gav lite blandat beroende på var odlingen var belägen = olika bra jord.

De nya sparrisplantorna längst bort, närmast staketet, fick det riktigt tufft. I år behöver de mer vatten och mer näring för att ta sig ordentligt. De gamla plantorna gav som vanligt, håll-käften-mycket :-)


Vi testade purjolök isf brysselkål mellan sparrisraderna, helt klart bättre men även här hade det behövts mer näring.
Kronärtsskockorna fick så mycket löss att de nästan gick under. Vi får se om de övervintrar ytterligare ett år. Om så skulle vara fallet, får jag helt enkelt ta bättre hand om dem :-)


Bondbönorna är ju förbaskat snygga, men gav väldigt dåligt. Tror att de mognar lite för sent för att kunna växa under valnötsträdet. Här får det nog bli spenat och lite olika sorters tidig sallad istället.


Pallkragar är ju pallkragar, får de inte vatten och näring blir det leverans därefter.
Både lök och vitlök misslyckades och gav väldigt dålig skörd. 
Av de bakre pallkragarna är de två närmast i bild vitlök. Så även i år, men jag har bytt ut större delen av jorden samt tillfört naturgödsel. 

De tre främre kragarna har sin gödsel ligger och väntar. Tänker mig att lägga på den strax innan det är dags att börja så/plantera ut.

I år tänker jag även blanda in mer blommor bland grönsakerna a´ la Annette på Boäng. Mer om det senare.


Jag hoppas även kunna få till en lite snyggare "entré" till köksträdgården och vår fina uteplats med växthuset. Många krukor kommer det att gå åt ;-)

Jamen det var lite om mina köksträdgårdsfunderingar för den kommande odlingssäsongen.

Måndag och jag är tacksam för den svenska sjukvården <3

Ha en fin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Åhh du är redan där i dina tankar. Jisses jag vet knappt vad jag heter. Jodå ska snart börja med sådder. Mest blommor. Kraaam Pia