onsdag 23 december 2020

Jul, jul, strålande jul


Det där med att fixa julmat, tar tid, lång tid, men vad kul det är :-)
När det gäller julskinkan, startade vi en ny tradition förra året.
Vi varmröker skinkan från en glad utegris.
I går morse tände maken upp brasan i vår lilla "Sprak" och efter ett par timmar var det dags att lägga in skinkan.


När "sprak" väl fått upp temperaturen, sköter den sig nästintill själv, som en ugn men med tillsats av rök. Det enda maken gör är att spruta på lite äppeljuice någon gång i timmen.


I matrummet ser det ut, ungefär, som det brukar till jul. Traditioner :-)
Den stora skillnaden är att vi inte dukar upp för fullt hus i år.


Onsdag, lille-jul, och julen har börjat :-)

Ha en helt underbar julhelg <3

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Önskar dig en riktigt GOD JUL nu! Med mys & god mat kommer man långt...
Varmrökt skinka är ju ingen dum idé, bra tips!
Ha det gott nu och ta väl hand om er.
Kram Titti