tisdag 1 juni 2021

Sommar, sommar, sommar


Första juni, den första dagen i den första sommarmånaden. Bjuder kanske inte på det bästa sommarvädret, men det snöar i alla fall inte ;-)

Sommar betyder för mig att kunna öppna upp huset mot trädgården, öppna upp och följa solen.


Husets huvudentré ligger i österläge, morgonsol = frukostläge. Detsamma gäller för balkongen som är ovanpå entrétrappan.


Med uppstigning i ottan (fem) är det ju knappast frukostläge mitt i veckan, men väl på helgerna.
De fina penséerna står sig fortfarande, med lite blomsternäring en gång i veckan och plocka lite visset, hoppas jag kunna njuta av dem ytterligare några veckor.


Ovanför bordet hänger en alldeles väldigt röd hängpelargon, i en nyknuten ampel.
Med närmare tre meter mellan balken till balkongen och golvet, förslår inte köpeamplarna direkt. Jag knöt ihop en ampel lite snabbt av snöre som fanns hemma, vips kunde pelargonen hänga på en finare höjd.


Brickborden har fått komma ut och får förses med stilleben efter humör. Årets pelargon "Astrid" och en röd zonalpelargon smyger i hörnan, lite fler blommor lär komma fram vad det lider. När tiden och orken räcker till.


Sommar för mig betyder också att umgås, umgås med familj och nära vänner. Med de upplättade restriktionerna hoppas jag på att det kan få bli en sommar med trevligt umgänge i trädgården :-)

Tisdag och det är första dagen i första sommarmånaden.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Ja tänk så härligt och ljuvligt att öppna upp mot trädgården och njuta. Fint med ampeln som du knutit. Jag gillar pelargoner i alla former. Kraaaam Pia