måndag 28 juni 2021

Så ett frö för framtiden


Alltså, jag brukar aldrig så krukväxter (möjligtvis någon enstaka fruktkärna), jag har inte riktigt tålamodet att vänta på att ett frö ska bli en krukväxt. 
Men jag fick en fröpåse, en påse med frön till palettblad. 
Läste på baksidan att det skulle bli 7-10 plantor, samtidigt som det var många, många ytte-pytte små frön i påsen. 7 plantor är ju helt ok att härbärgera.


Jamen, ni ser ju :o
Tio plantor har jag redan satt i trädgårdskrukor och nu väntar jag på att se hur de här tar sig.
Tar de sig, vet jag vad som kommer att stå i mina fönster till hösten ;-)
Många plaettblad blev det och någon måste ha misstagit sig på antingen frömängden eller grobarheten :o


I helgen satte vi ett nytt träd, som ni ser på gräsets färg valde vi väl kanske inte riktigt rätt period för plantering, men vi får helt enkelt prioritera var vi ska vattna.
Ytterligare ett Juglans Regia, äkta valnöt. Ett litet gulligt träd med låg förgrening, borde med andra ord bli något lägre än vårt stora valnötsträd. 
Plantering för framtiden, för vi lär få vänta minst tio år på första frukten :o


Apropå vårt stora valnötsträd, jag fick frågan om det ger nötter.
Svaret är väl inte helt enkelt, men ja det ger nötter. Vissa år enorma mängder andra år mindre, precis som andra exotiska fruktträd som är känsliga för våra järnnätter. 
Jag tar aldrig ut något i förtid när det gäller frukt, men i år ser det lovande ut. Både med valnötter och hasselnötter.

Måndag och jag har satt både frön och träd för framtiden :-)

Måndag och företagets huvudsemester har börjat, vilket betyder att halva styrkan gått på semester, jag tillhör dem som går om fyra veckor. Men de som gått på semester har i alla fall fått fint väder till att börja med :-)

Oavsett om du jobbar eller är ledig hoppas jag du har en härlig fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Oj Oj så många småplantor det blev. Jag gillar palettblad. Tar toppskott och sen har jag många. Ute på sommaren och sen in igen. Kraaam Pia