måndag 11 januari 2021

Kom-i-gång-2021


Normalt sett delar jag inte hälsa och mående, men jag tänkte att det kanske kan inspirera någon att bryta en ovana eller lägga till en vana.

Sen en vecka tillbaka kör jag "Kom-i-gång-träning". 30 dagars upptrappat träningsprogram från "Stora träningsboken för kvinnor" (Lovisa Sandström/Jessica Almenäs) med mål att skapa nya vanor och samtidigt få tillbaka något mått av grundkondition.


Men det kanske är bäst att jag börjar med lite bakgrund;
Jag är, sedan länge, stelopererad över tre kotor i ländryggen på grund av diskbråck.
Jag ser inte min steloperation som något handikapp, bortsett från att jag inte kan göra saker som kräver att ryggraden kan ta upp stötar (slalom, hopp-och-studs och andra aktiviteter som man kan leva utan, tyvärr även löpning har jag lärt mig).
Men som följd av min steloperation tar kroppen omedvetet ut rörelse någon annanstans, som ett brev på posten kommer det givetvis slitage på andra ställen (som ökar med ökad ålder).
I början av september hände något i min ländrygg, jag fick inflammation i SI-lederna och runt stagen i ryggen, sov inte och hade värk/smärta 24/7.


Min naprapat är (som alltid) en räddande ängel, första månaden fick jag laserbehandlingar mot inflammationen, därefter väldigt lätt rehab-träning kombinerat med laserbehandlingar.


Sen en vecka tillbaka har jag växlat upp, lagt en del av värktabletterna åt sidan och kör "Kom-i-gång-2021".
30 dagar med promenader i ökad längd och tempo. 30 dagar med upptrappad träning av de stora muskelgrupperna och samtidig rörelseträning.

2021 ska bli året när min kropp blir smärtfri, stark och gå i takt med min hjärna.

Måndag och jag kör på :-)
Måndag, det blåser halv storm och regnar småspik vertikalt.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Starkt att kämpa på. Hoppas det ger resultat eller det gör det självklart. Här har du en riktig latmaja, jag fattar inte. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Låter besvärligt med din rygg. Så himla skönt att ha en naprapat som hjälper dig...och promenader ska man verkligen inte underskatta! Det är inte alltid hårdträning är det bästa (tack och lov!!)
Kram från Titti