fredag 8 januari 2021

Glashusmys


Leva i nuet och planera för framtiden, det är melodin när man älskar trädgård och odling.


Växthustemperatur ca 10 grader och det är dags för första förkultiveringen.
Jag för alltid noteringar om vad jag sår och när, men har konstaterat att det är ingen mening om man inte tar tillvara på erfarenheterna ;-)


För att slippa leta efter gamla anteckningar har jag inför det här odlingsåret införskaffat en 5-års odlingskalender från Sara Bäckmo. Alla fem året på ett uppslag. Perfekt!
Jag noterar vad jag sått och när, hur många timmar ljus och hur mycket undertemperatur det är i drivhustunneln.


I pluggbrättet har jag sått chili: Big Red, Anaheim, Ezpeleta, Lombardo och Hungarian Yellow Hot Wax. I styrka är de ungefär som Jalapeno, någon starkare och någon mildare. Jag hoppar över de itte-starka i år ;-) Även paprika fick hoppa ner i pluggbrättet: Marconi Rosso
För första gången har jag även bredsått purjolök i ett tråg.


Fredag och den här extremt korta arbetsveckan är avslutad.
Nu är det dags att tända ljus, brasa och ta något värmande :-)

Ha en fin avslutning på veckan och en bra helg <3

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Härligt att börja med sådden och med en sån där kalender har du ju full koll :)
Jag ska bara slänga ut julen så kör jag igång sen!
Ha en fin lördag!
Kram från Titti