tisdag 23 mars 2021

Preppa påsksill


Nu är det hög tid att förbereda sill och strömming till påskhelgen. 

En hink med saltsill är inköpt och maken hämtar något kilo strömmingsfiléer i Karlskrona. I kväll ska saltsillen saltas ur, strömmingen skinnas av och läggas i ättikslag.

I morgon ska den klassiska sillen läggas in i ättika och strömmingen ska gravas. 
Den här påsken blir det inlagd sill och en variant av Branteviksgravad strömming. Eftersom familjen har många viljor förädlas en del av den inlagda sillen, på skärtorsdagen är det dags att göra sås till romsill och senapssill.

Tisdag och vädergudarna har bjudit oss på en fantastisk vårdag där termometern snuddar på 10 grader.
Tisdag och det är Trädgårdstider på tv:n :-) Feelgood på hög nivå.

Ha en härlig fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: