onsdag 10 mars 2021

Nya planer för köksträdgården


Våren är väl ändå den perfekta tiden för drömmar och planer, långt innan väder, vind och annat man inte kan påverka, sätter P.

Vår lilla stängslade köksträdgård, 6 x 6 meter, behöver få ett nytt stängsel. Japp, så är det, där vi bor går det inte att vara utan. 
Det största gisslet är alla katter, men även rådjuren som verkar sky det lilla låga staketet. 
Vildsvinen håller vi utanför trädgården med hjälp av elstängsel och stängda grindar (om nu någon undrar).


Istället för dagens klena slanor och hönsnät är planen att det ska bli ett lite högre, glest kastanjestaket med nät innanför. Kastanjestaketet kommer vi med största sannolikhet att stryka med svart lasyr, för att det ska smälta in med allt annat svart.


Pallkragarna som står utanför med våra bärbuskar, kommer fortfarande att få vara kvar utanför. Rådjuren och katterna har inte visat något förkärlek för våra buskar. Vi klär dessutom in bärbuskarna med fågelnät när bärsäsongen börjar.


Även inne i trädgårdslandet kommer det att förändras. En del av våra gamla sparrisplantor börjar bli trötta och nya sparrisplantor är beställda. De gamla sparrisplantorna som är något att ha ska planteras i snygga rader tillsammans med de nya. Vår rabarber ska flyttas från gräsmattan och in i köksträdgården.
Några nya pallkragar ska ställas in, bara en på höjden, för att utöka odlingsmöjligheterna under valnötsträdet. Ni lär få både höra och se mer av den här planen när den riktiga våren kommer :-)

Onsdag och vi har lugnet före stormen. Tror jag.
Vi får väl se vad ovädret för med sig i form av nederbörd och blåst.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: