fredag 24 september 2010

Oj, hur blev det så här...........

........ jättetistlar - kronärtskockor - blir dagens förrätt. Förrätt? Javisst det är ju fredag, igen!
.
Gårdagen gick åt till sena arbetsmöten och storstädning av duschrummet. Japp!!! Nu kan vi faktiskt använda vårt nya, härliga duschrum. Elektrikern har några småprylar kvar och sen är det slutbesiktningen. Jippie!
.
Fredag för oss är avkoppling och riktigt god mat. Efter tistlarna blir det färsk grillad lax med klyftpotatis, romsås och härlig sallad.
.
När grönsakerna hämtades hem från växthusen, kunde jag inte låta bli och ta med mig två turbanpumpor hem, de kommer att bli perfekt att ha till höstdekoration på trappan.
.
På eftermiddagen satt vi ute och tog en Dry Martini, döm om min förvåning när vi fick sällskap. Jag har en känsla av att det är samma padda som jag brukar ha som sällskap i växthuset. Paddan fick ingen kyss, den fick maken istället. Han hade förtjänat den ;D
.
Inne blommar bladkaktusen för fullt, blommorna är stora som handflator. Måste vara den underbara sommaren som drivit fram de underbara blommorna. Eller vad tror ni?
.
Ha en alldeles underbar fredagskväll. Tjingeling

3 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Cat!
Vilka ljuvliga bilder! Tror att maken var nöjd över att vara den som fick kyssen o inte paddan;)

Ha nu en trevlig helg!

Kraam Jenny

Unknown sa...

Dyr Martini i trädgården... Smack, smack, jo jag tackar! Det lät helt ljuvligt:) För att inte tala om kvällens meny... Luxusvariant:)
Ha det gott,
Charlotta

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Wow ! Vilka härliga grönsaker. Kronärtskockor det är det bästa jag vet.Typisk kvinnligt.Nej,inte illa menat.Men att äta,har jag märkt att få karlar tycker om dem,dessutom pilligt att plocka bladen.Har jag fel, kanske bara mina karlar som inte tycker om dem.
Mina majskolvar kommer så småningom.Ska bli kul att se om de går att äta.Alltid kul med hemodlat.