tisdag 14 september 2010

Mormorsblommor ......eller mina......eller.......

........ kan phlox betraktas som mormorsblommor? En stackare blev kvar när vi planterade bokhäcken, vet ni vad? Den får inte mjöldagg i sin ensamhet.
.
Kan rosenspirea betraktas som mormorsblomma då? Den har i alla fall rätt färg, gammalrosa som mormors underklänning ;D
.
Oliv är inte mormors - den är min. Dessutom en av mina absoluta favoriter, drar upp egna träd numera. Hur lägger man in dem, inte träden då utan oliverna, så att de går att äta? Någon som vet?
.
Jag har hört nåt om salt - men sen då.....
.
Fikon är inte heller mormors, de är också mina. Jag har både träd och buskvarianter, de buskiga ska ut på friland så småningom. Träd transporterar vi med mycket möda ut och in ur växthuset, allt för att få äta en handfull ljuvliga fikon ;-) Hur knäpp kan man va?
Ett äppelträd med samma vård hade gett ett ton frukt!!
.
Ha de. Tjingeling

2 kommentarer:

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej!
JAg har hört att oliver på de där små köpta träden, eller planterade av egna kärnor, ger sura oliver som inte går att äta. Kommer inte ihåg varför, kanske är de där olivträden runt medelhavet av någon speciell sort som måste ympas?

Ha det fint, kram H.

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Både Flox och Rosenspirea är ljuvliga.Åtmonstone vad jag kan se på Dina foton.Undrar varför man säger Mormors-rosa.Min Mormor skulle aldrig satt på sig något rosa,kanske hade hon laxrosa trosor o.underklänning.Hon dog 1974,(92 år) då fanns ju inte så mycket annat, jo kanske vitt o.svart.Minns inte.Det är väl kul odla sådant som skiljer sig från det vanliga.
Så gör jag också.I år majs. Kul. Kram Mi