måndag 10 maj 2010

Vår ute - vår inne

..... nu står porslinsblommorna i full blom!! Det doftar förföriskt, nästan för mycket.... eller så är det jag som har för många ;)
.
Gullvivorna i bokhäcken har börjat titta fram, men det är bara tamvarianten som bekänner färg än så länge. Misstänker att de andra kommer som raketer om någon dag eller två och då inte bara i häcken, då blir det gult i gräsmattan också.
.
Om jag slutar krypa på knäna med kameran och reser mig upp kan man faktisk få en bättre helhet av trädgården. Det här är rabatten framför huset om du kommer in genom den norra grinden och tittar söderut.
Nu är det mest lökväxter och julrosor som blommar. Min förhoppning är att de snart börjar avlösas av perenner, lammöron, blodtopp, rödbladig alunrot, daggkåpa mm mm. Busken i mitten är en rödbladig fläder.
.
Om du istället väljer att gå in genom den södra grinden och tittar norrut ser rabatten ut så här. Fortfarande lökväxter, men även stora hobbar med fänrikshjärtan, lammöron och alunrot. Alla de mörkgröna bladen är nakna jungfrun, de täcks oftast av perennernas blad när de börjar vissna ner för att blomma när perennerna börjar vissna.
.
Ha en go måndagskväll. Tjingeling

1 kommentar:

LisaMatilda sa...

Vilka vackra porslinsblommor du har!