onsdag 19 maj 2010

Nya favoritsmaker i köket.........

..... i år har jag ätit mer rabarber än jag någonsin gjort. Nya favoritfrukosten, rabarber kokta med lite vatten och råsocker och smaksatt med vanilj. Mums!
.
En annan favorit, helt ny, är brännässlan. Pasta och nässelpesto, eller varma mackor med nässelpesto och några skivor getost och gräddade ugnen, åhhhhhh.....
.

Naturen förbereder sig på att servera andra favoriter. Potatisen har faktiskt börjat titta upp, men det tar ju visserligen ett bra tag innan det blir något ätbart under.
.
Om det blir några björnbär är väl tidigt att sia om, men jag har i alla fall bundit upp grenarna.
.
Jaaaa, de här går inte att äta, vad jag vet ;) Men de fina och blir nästan självlysande när de slår ut. Jag tror att det är jätterams, de är egenhändigt uppgrävda (med markägarens tillstånd) längs stenmuren i allén till prästbostället i Skäppebo.
.
Vill bjuda er på den underbara synen av prunusblomning!
Körsbärsträdet står i full blom! Helt underbart! Trädet bjuder oss på blommor och kajorna på bär , tyvärr. Jag hade gärna tagit hand om bären själv.
.
Bägge bigaråträden står också i full blom, tyvärr får vi inte njuta av de bären heller men väl av blomningen!
.
Sitter i min ensamhet och slötittar på TV i väntan på att maken ska komma hem. Sonen väntas hem ännu senare, han är i Kalmar på biopremiär.
.
Ha de gott denna underbara onsdaagskväll. Tjingeling

1 kommentar:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Rabarber är en stor favorit till mig också men det ed vanlij har jag aldrig provat så det måste jag göra, låter super gott.

HA det gott
Kram Anna