fredag 14 maj 2010

Kraftigt ha-begär.........

........ Kiviks hamn! Säger bara det, Kiviks hamn.
Här kan jag sitta och titta mot horisoten hur länge som helst. Tänk att få ha denna utsikt från växthuset!
.
Vi hann in till Buhres innan rusningen och fick bl.a. med oss färsk gösfilé i kylbagen. Utsikten njöt vi av efteråt till en förmiddagsfika, inte så dumt det heller.
.
Vill ha!!!!!
.
Det fanns fler som ville ha och faktiskt vågade ta för sig!
.
Tänk att få ha denna ramslöksmatta i fläderlunden i trädgården. Då skulle jag vara salig! Någon som vet var man kan få tag i lök till ramslök??
.
Jag hade svårt att slita mig från ramslöken, men vi hade ju fler ärenden... Ingelsta kalkon - kalkonbröst till dotterns buffé på studenten.
.
Jag måste tacka för de plantskoletipsen jag fick. Från Ulriksdal har vi redan några härliga rariteter i trädgården, vi hoppade över det denna gången. Tiden drog iväg - Ni vet, tiden går alldeles för fort när man har roligt - Åbergs blir det nästa gång istället. Dottern ska ju hämtas hem från Malmö efter sista muntan ;))
.
I morse planterade vi den sista Ingrid Bergman rosen, nu är det bättre symmetri. Tre vita och tre röda, i eftermiddag (eller i morgon) kommer även ett gäng vita julrosor att flyttas dit.
.
Kan ni fatta hur denna boken kunde hamna i min kundkorg på Ica igår? Jag begriper det inte ;))
.
Just nu sitter jag och väntar på första jäsningen av Leilas majsbröd på levaindeg. Tänker även dra i gång ett av hennes brownierecept, mums!!!
.
I morgon blir det lite grövre bröd som ska bakas, jag har tagit fram rågsurdegen så att den ska piggna till lite.
.
I kväll blir det stekt gösfilé, kokt färsk potatis, nobissås och ett glas chablis.
.
Ha en riktigt skön fredagskväll. Tjingeling

3 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Visst är Leilas böker härliga, ja allt hon gör för den delen. Hon har de mest underbara recept. Vi provade hennes amerikan cokie eller hur den nu stavas med vit choklad glass imellan, super gott.

Ha en skön helg
Kram Anna

Elle sa...

Mmmm, jag känner nästan doften av havet! Jag hoppas kunna sitta på en svensk strand till sommaren.
Leilas böcker måste jag skaffa när jag är i Sverige, de nämns i var och varannan blogg. Hon verkar ju vara väääldigt populär, Leila.

Önskar dig en skön kväll!
Kram Elle

Anonym sa...

Eg har netopp gått rundt i nabolaget og leita etter ramsløk. Ved sida av ein låve var det eit stort felt. Fekk lov av bonden å plukka, så no har eg tre glas med ramsløkpurè. Eg har ikkje plass i hagen.... Cilla