söndag 23 juli 2023

Öländsk kickstart på semestern


Det är inte helt ovanligt när vi har sen semester, att vi väljer att kickstarta den på Öland. Vi har ju ett par olika favoritställen som vi gärna återkommer till. Den här gången blev semesterchampagnen uppoppad på stranden vid Sandbergen i fredags.


Fördrinken intogs i solen på verandan, verandan till Strandnära Badhotell, där vi hade bokat in oss över natten. Här blir man aldrig besviken, rummen är så himla fina och mysiga, Personalen supertrevlig och fantastiskt kök.


Förrätten bestod av:
Ceviche på kallrökt skivad torsk från nordvästatlanten, gurka, picklade senapsfrön, libbsticka, fänkål, äpple, citrusemulsion, krispig sallad


Varmrätten bestod av:
Vildfångad KRAV-märkt torskrygg från Norra Ishavet, citrongräsconfitterade primörmorötter med Öländsk kallpressad rapsolja, variation på fänkål, sandefjordsås, forellrom


Till dessert valde vi:
Semifreddo med smak av espresso & choklad, mjölkchokladkräm, rostad vit choklad, mandel & havre, karamell med rosmarin

Alla rätterna serverades med viner valda för att passa varje enskild rätt.


Efter maten var det skönt att jag solnedgången vid stranden. Det kraftiga molnpaketet över fastlandet gav en rejäl kontrast norrut.


Maken valde, som vanligt, att filma vattnets rörelse och samtidigt fånga det rogivande ljudet.


Väl tillbaka på Strandnära väntade sängen.
Lördagen valde vi lite senare frukost för att sedan dra ner till Grönhögen för 18 hål golf i kraftig vind och omväxlande väder. Jag kan lova att vi var lagom genomblåsta när vi satte oss i bilen och körde hemåt i nästa solnedgång.
Söndag och vi har kickstartat vår semester på solens och vindarnas ö.

Ha en fin avslutning på helgen <3

Inga kommentarer: