onsdag 26 juli 2023

Närproducerat & Ekologiskt


Det är ju ingen hemlighet, att jag brinner för närproducerat och helst ekologiskt om det är möjligt. I vår region börjar det bli många som vågar satsa på grönsaksodling men även djurhållning. En del lägger sitt krut på Eko-ringarna och andra på sina gårdsbutiker. Jag föredrar gårdsbutikerna, men tycker det är bra med eko-ringarna för de som inte kan köra ut själva.
Vi åker gärna till Hällasjömåla, som ligger att stenkast från Vissefjärda. Den lilla familjen på gården har rödkulla, grönsaksodlingar men även kulturspannmål. Djurens betande håller landskapet öppet, precis som odlingslandskapet gör.


För någon vecka sedan hämtade vi upp sommarens köttlåda, med många fina styckdetaljer och färs. Eftersom vi är två, satsar vi på den lilla köttlådan på ca 20 kilo.


Sen måste jag bara tipsa er som bor i närheten av Kalmar/Nybro om Solmarka gårds mjölk och yoghurt. Den yoghurten skulle jag kunna äta varje dag! Så mild, så god.
Jodå, jag är laktosintolerant, därav de andra produkterna i kylskåpet. Men av någon anledning tål jag de mejeriprodukter som inte är totalt misshandlade och sönderdelade av vår mejeriindustri.

Onsdag och jag hoppas att vi får njuta av öppna odlingslandskap även i framtiden.

Ha n finfin fortsättning på veckan <3 

Inga kommentarer: