Jag köpte mig en "tavelhylla" på Ikea igår, perfekt att ha bakrecepten på medan händerna är alldeles kladdiga :)
Maken hjälper dottern med henns nya möbler idag, och följderna av att hennes möbler byts ut. Ny säng i gästrummet, en säng över...... osv
Sonen städar !! sitt rum, det var inte i går precis :))
Jag ägnar mig åt avkoppling - bakning!
Jag satte en russinjäst den 20 december och idag....... idag var det dags att provbaka! Pain au levain, grahamsmjöl, rågmjöl och bagerivetemjöl (vetemjöl special) och en levaindeg gjord på russinjästen. Jäst i tre korgar, 2 normalstora limpor och ett festbröd, självklart gräddat på stenskiva. Ett av de godaste bröden jag bakat, hittills....... Recept från Jan Hed's bok "Bröd & kaffebröd - baka på riktigt".
Jag bakar allt vårt bröd med mjöl från Saltå Kvarn i Järna, det är både Krav och Demeter märkt. Har ni förresten sett att de har kommit med konsumentförpackning av Vetemjöl Special? Kan verkligen rekommenderas!
Knaprig skorpa och ett lätt syrligt inkrom och lagom med hål. En kopp te och en ljummen skiva med lite Becel på, mmmmm......
På jäsning står en fördeg till grova småbröd som ska bakas ut i morgon, perfekta att ha som lunchmackor till jobbet med lite sallad och hummus.
Sesamknäcke står också på jäsning och ska bakas ut om någon timme.
Nu ska jag börja förbereda kvällsmaten. Ha en bra fortsättning på söndagen.
Tjingeling
3 kommentarer:
Ohh vad gott det ser ut! Nu gjorde du mig baksugen.
Vissst är det ingefära...
Ha en skön kväll
Annika
Luktar gott!!
Vad kul att du vill vara med
i min lilla utlottning!!
Kram Kram Malin
Åh, vad det ser mumsigt ut! Så fina bröden blir när man bakar i bakkorg. Måste köpa sådana. Kram till dig! Anna ♥
Skicka en kommentar