söndag 10 januari 2010

Snabbmat - Kalops i tryckkokare

Tiden rusar iväg när man har kul och hungrig blir man! Snabbmat är det som gäller:

8 hg nötgrytbitar
3 gula lökar
4 morötter
2 msk tomatpuré
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
4 lagerblad
3 oxbuljongtärningar + 1-1,5 liter vatten

Fräs nötköttet och lök i bitar i stekpanna. Lägg över i tryckkokaren. Häll ca 1 liter vatten i stekpannan tillsammans med de tre buljongtärningarna, vispa runt till de löst sig. Häll över skyn i tryckkokaren. Se till att kött och lök är täckt, fyll annars på med mer vatten. Lägg i övriga kryddor och dra några varv nymald svartpeppar.
Sätt på locket och ställ in högsta trycket. Sätt på plattan och minska ner när du fått konstant ångtryck. Koka ca 30 minuter.
Dela morötterna i mindre bitar och koka nästan klara.
Släpp trycket i tryckkokaren, smaka av såsen och red med maizena, tillsätt de kokta morötterna och låt det få ett snabbt uppkok.

Serveras med kokt potatis, inlagd gurka och lingonsylt. Mums!

Längst tid tar potatisen!

Tjingeling

Inga kommentarer: