fredag 15 mars 2024

Småländska vårtecken


Vårtecken från den sydöstra delen av Småland, på gränsen till Blekinge. Förbered dig på en bildbomb!

Köksträdgården börjar så sakteliga vakna till liv, bärbuskarna har bladskott, vitlöken visar sig långt ovanför jorden och gräslöken börjar titta upp, precis som ramslöken.


Växthuset är fullt av plantor och fortfarande vintertäckt, men de automatiska lucköppnarna är satta i drift.


I blom/lök/rosrabatterna som flankerar köksträdgården exploderar det med lökväxter. Julrosorna är rätt så tilltufsade efter alla väderväxlingar. Note to self: Klippa julrosornas blad i helgen!
Fågelbadet är fortfarande täckt eftersom vi fortfarande har prognoser på nätter runt nollan. Vi vill inte att det fryser sönder på grund av att vi har vårkänslor ;-)


Även den andra rabatten vid köksträdgården, den jag dubblerade i storlek i höstas, har exploderat med lökar. Även någon perenn börjar titta upp.


En enkel trädgårdsmöbel för två i eftermiddagssol. Det gamla symaskinsbordet har fått komma till användning med en av alla dessa betongstenar som fortfarande "skräpar" i trädgården (läs: kan komma till användning någon gång i framtiden).


De ljuslila iskrokusarna har äntligen repat sig efter vildsvinsangreppen för några år sedan. Kanske gjorde grisarna mer nytta än skada, i alla fall när det gäller krokusarna.


Några av de gula minikrosuarna har också börjat blomma, det gäller ju att placera dem i solen om de ska komma tidigt :o


Ahhhh, taskig skärpa, men jag tror det syns vad som är på bilden. Årets första blåsippa<3


Jaha ja, bakläxa på höstens grävning!
Här skulle det inte finnas en enda lök kvar. Det är ganska många för att vara ingen :o 


Sista vårtecknet får bli de ihärdiga skatorna som blev hastigt vräkta från grannens trädgård i förra årets höststormar (två tredjedelar av häggen la sig och därmed skatboet). Nu gör de ett försök i vårt fläderträd. Ska bli spännande att följa!

Fredag, och eftermiddagen ska ägnas åt en shoppingrunda. 
10 säckar tomatjord och ägg ska hämtas upp på landsbygden :-) Det gäller att gynna företagarna på landet så att vi får behålla dem :-)

Ha en fin fredag och en bra start på helgen <3

Inga kommentarer: