söndag 21 juli 2019

Strandnära rivstart på semestern


Nu har även makarna Davidsson semester :-)

Vi rivstartade i fredags med att packa bilen och styra österut mot Öland. Vad gott ett glas champagne smakar på stranden ;-)


Vi checkade in på Strandnära Badhotell, som är ett B&B i den högre standarden. Allt är ekologiskt, från sänglinnen till frukost och mat.
Kärvänligt och välkomnande, bara en sån sak som att det luktar nybakat när man stiger ut på balkongen :o


Vi hade även bokat bord för kvällen, vilket är att rekommendera under högsäsong för de har inte så många platser.


Vi valde rosa bubbel till förrätten, SUEÑO Rosé Sekt som var torrt, friskt & bärigt. Medan vi väntade in förrätten fick vi lite nybakt surdegsbröd med mjukt smör , mmmmm


Till förrätt valde vi råraka på Solmarkapotatis som serverades med syrad grädde från Solmarka Gårdsmejeri, Kalix löjrom, dill, gräslök och toppat med friterade havsalger. 


Till varmrätt valde vi långbakad Solmarka Biff tillsammans med grönsaksvariation på dagens Solmarka skörd, sötsyrlig rödvinssky och körvel. 


Slutligen desserten, en gudomlig chokladvariation med smaker av kaffe och rostad hasselnöt, dekorerad med färska bär. Vi valde ett Cote du Rhone i glaset till både varmrätt och dessert.


Efter maten hängde vi en tröja över axlarna och gick en härlig promenad på stranden ackompanjerad av en underbar solnedgång över Kalmarsund.


Världens bästa rivstart på en semester <3


Efter en riktigt stadig frukost och med extra beställda äggmackor som förning begav vi oss ner till Grönhögen för semesterns första 18 golfhål.

Det var första gången vi bodde och åt på Strandnära och definitivt inte den sista :-)

Söndag och vi har semester :-)
Ha fin start på den nya veckan <3

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Har fikat där några gånger...mysigt där! Vilken bra start på semestern :)
Ha en ljuvlig ledighet nu.
Kram Titti