fredag 17 maj 2013

Helgens vintips ......


... det händer inte ofta, men då och då tipsar jag om något gott till fredags- och lördagsmaten. Dessutom har jag blivit tillfrågad om vinet vi drack till födelsedagsbuffén.

Det röda är en fransos, Le Verdier (2440), Côtes-du-Rhône-Villages Cairanne, kryddig smak med inslag av fat, lakrits, hallon, blåbär och peppar. Perfekt vin till lamm och nöt. Så ni förstår - helt perfekt till grillsäsongen :)

Det vita är en österikare, Leth Grüner Veltliner (4200), torr, ungdomlig, aningen kryddig smak med inslag av honungsmelon, päron och citrusskal. Perfekt till skaldjur och lättare fiskrätter, men även gott att dricka som det är.

I kväll drar golfbanan sen blir det något gott på grillen. Ha en underbar fredagskväll. Tjingeling ♥

Inga kommentarer: