onsdag 13 juli 2011
Årets sista .....
...... jordgubbar från egna landet, fick ett värdigt slut. De landade i och ovanpå en härlig marängtårta.
Till bottnarna vispar jag 4 äggvitor, 3 dl strösocker och några droppar ättika till hårt marängskum. Därefter rör jag i 3 dl riscrisp. Jag brer ut smeten i två rundlar på en plåt, gräddar i 75 minuter i 125 grader.
Medan jag väntar på bottnarna vispar jag ingredienserna till krämen av 4 äggulor, 1 dl strösocker, 1 msk vetemjöl och 1 dl vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Låter det sakta koka upp, under vispning, till krämen tjocknar till. Låter krämen kallna.
När bottnar och krämen kallnat vispar jag 2 dl grädde och lägger ihop bottnarna med kräm, grädde och bär mellan och ovanpå.
Mumsigt värre! Ha en underbar onsdagskväll. Tjingeling
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Du frestar! Älskar maräng och med egna jordgubbar, inte dumt alls!
Skicka en kommentar