måndag 4 juli 2011

Nedräkning .......


........... insåg att det var ett tag sen jag visade lite trädgårdsbilder. Börjar med kryddplanteringen som vi påbörjade förra året, som nu faktiskt börjar se beväxt ut. Timjan av lite olika slag, gulbladig oregano, ananasmynta, dragon och den nyplanterade chokladmyntan samsas om utrymmet. Stramt hållna :D myntor har ju en tendens att ta sig stora friheter!


Om jag bara vänder mig, om har jag några av våra rosor i gränsen mot gräsmattan. Här kommer det att grävas och flyttas lite, antingen i höst eller till nästa vår. Beror på hur hösten utvecklar sig ;-) Har tänkt mig att träda ut på gräsmattan genom en rosportal av Flammentanz, med underplantering av lavendel. I mitt huvud är det redan klart, men som sagt spaden ska i jorden också ......

Jag får nog ta mig ut med kameran i morgon och ta fler översiktsbilder, det är lätt att glömma att det växer så att det knakar. Mer trädgårdsbilder utlovas alltså!


Måste bara visa lite lull-lull som införskaffades i Äpplets Hus i Kivik. Ljusflaskorna ska givetvis hänga ute, när vädret blir lite bättre och vi sitter ute på kvällarna.

Nedräkningen den pågår, två hela dagar till - men jag njuter hela vägen fram. Det är lite som Nalle Puh när han ska till att öppna sin honingsburk - Det är som allra bäst, alldeles just precis innan man öppnar locket!

Ha en alldeles underbar måndagskväll. Tjingeling

2 kommentarer:

Unknown sa...

Visst är det härligt med planer! Men som sagt sen ska det ju göras också :D
Fint du har det i kryddträdgården och så mkt gott du lagat i förra inlägget då!
Idag fick jag äntligen iväg ett paket till dig..
Må så gott!!
Kram Allis

Elle sa...

Planera kan man mycket, sen gäller det bara att allt blir som man planerat också! *ler*
Mina blommor följer inte alltid planeringen.
Örterna däremot är tacksamma och brer ut sig rejält i rabatten.

Ha en skön kväll!
Kram Elle