söndag 29 mars 2020

Inte bara ätbart


Jahaja, tur att vi passade på att njuta av vårvädret igår för inatt kom det snö och idag är det iskalla vindar. Det är inte speciellt lockande att gå ut över huvud taget.
Däremot i växthuset, över 25 grader :-)

Eftersom min förhoppning är att kunna odla lite bryssel- och svartkål mellan sparrisraderna, tänkte jag försöka lura kålfjärilarna med lite tagetes och ringblommor.

Eftersom man inte vet när man kan komma till trädgårdsbutiken nästa gång, passade jag på att köpa på mig lite frön igår. Rosa ringblommor, tagetes, morötter, olika sorters betor och favoriten spenat :-)


Dahliorna kommer riktigt fint, har snart lite grönt i alla tio krukor. Jag är så himla spänd på att se hur det kommer att gå. Vi har ju inte haft dahlior på över 25 år :o Men fick blodad tand hos Fiddekulla Trädgård förra växtsäsongen.


I drivhustunneln växer det olika bra ;-) Det är mesta är dock på gång och behöver snart större yta.


I det stora pluggbrättet är det bara sallad och kronärtskockor. Kronärtskockorna får växa till sig i växthuset, medan salladen ska ut i en av pallkragarna så snart jag vänt om dem och försett dem med gödning. 


Chili och tomater får stanna i växthuset till det är sommartemperaturer ute, sen får en del bo utomhus och en del stanna i växthuset.
Växthuset ska ju få vatten indraget innan sommaren, vattenslangkit har jag beställt idag och automatisk bevattning har jag sen det förra växthuset.

Söndag, solen skiner och det är svinkallt ute men i växthuset är det högsommartemperatur :-)

Ha en underbar avslutning på helgen och var rädda om er och andra <3

Inga kommentarer: