onsdag 18 mars 2020

Köksträdgårdens första primörer för året


Äntligen har jordärtskockorna fått sin underbara lagrade smak, den som de får när de legat kvar i jorden under vintern. Visserligen har det ju inte varit någon riktig vinter, men de har i alla fall legat i jorden :-)
Vi sätter om en del av våra skockor under våren, de vi har i pallkrage plockas upp och får nya näringsrik jord i en annan pallkrage. De som sitter direkt i jorden (under valnötsträdet) får lite ny jord på toppen och näring nermyllad.
Vi låter dem vissna ner på hösten och låter de torra stjälkarna stå kvar hela som metspön i marken. Stjälkarna tar vi inte bort förrän till våren.
Vi skördar under och efter vintern när jorden inte är frusen.


Vi använder skockorna i en hel del olika rätter, men idag fick det bli soppa. 
Receptet finns HÄR, men med en lite annan topping ;-)


Trädgården första blåsippa har slagit ut :-) den verkar trivas tillsammans med sina lika blå kompisar, scillorna.

Onsdag och jag njuter av vad trädgården bjuder på i form av ätbart och ögongodis.
Ha en härlig fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: