måndag 18 april 2016

Vitt som vårsnö


Måndag och ny vecka.
Även om det känns kallt och ruggigt är det vita, tack och lov, inte snö. Ekdungarna i och runt Vissefjärda är vita av vitsippor och det är vackert så det gör ont.


Ekdungarnas giganter som stått generation efter generation efter generation, står fortfarande och jag tror baske mig att deras själar ler när fötterna blir täckta av vårens budbärare :-)


Men som sagt, i dag lyser våren med sin frånvaro, vädergudarna bjuder på ett väldigt ruggigt väder som känns ända in i märgen. Trots vädret fortsätter ändå vårblommorna oförtrutet att sprida våryra.


I en av rabatterna har en uppstickare smugit sig in, en enda lite röd tulpan bland alla blå pärlhyacinter.


Av alla vackra narcissor är det här min favorit. Står gärna i grupp eftersom den är lite gänglig, sprider sig som alla lökväxter, men väldigt långsamt. 

Ha en fin måndagskväll och en bra start på morgondagen.

Tjingeling

2 kommentarer:

Meta sa...

Härligt annat finns inte att säga om det. Här tvättas alla blommor rena från damm om det nu hunnit bli nåt sånt, har varit så där väder i flera dagar nu. En målartur till kolonin idag och grannens hus är sålt, ska bli spännande att se vem det är och hur det går.En ny tur i morgon blir det, då sätts vattnet på. Inte flyttar jag dit än när det är så här kallt då räcker det med en stund på dagen.
Ha det gott i veckan
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Ja det är himmelskt vackert med alla vitsippor nu och det börjar ju bli lite ljusgrönt i trädtopparna :)
Vi njuter på nu och hälsar våren välkommen!
Kram från Titti