tisdag 6 augusti 2024

Skifte i växthuset


I helgen fick, i princip, alla planteringslådorna nytt innehåll. Nu är växthuset förberett för höst- och vinterodling :-)
Den här vyn möter när man öppnar dörren.


Och den här vyn möter när man blickar åt höger.


På bänken rakt fram hamnade en planteringslåda med två ynkliga gurkplantor av sorten 'Saladin' (samma som vi hade på försommaren). Tanken är att de här ska stå kvar till oktober/november, det vill säga till medelhavsväxterna måste flyttas in för övervintring.


Där står även passionsblomman, en frösådd rödhassel och sticklingar av vintertomat och physalis.


Uppe på golvet i växthuset står planteringslådor med sticklingar av physalis ....


i en låda är det sticklingar och frösådder av vintertomat,. i den andra lådan är det två plantor med 'Green Grape' från "Harvy" tillsammans med två fröplantor. Det återstår att se om det går att gå från hydroponisk odling till odling i jord?


Längst bak i växthuset står en sista planteringslåda med vattenmelon och koriander.


En vattenmelon har i alla fall nåt "handbollsstadiet" och jag vet inte hur stora de brukar bli, första gången vi har babyvattenmelon.


Utanför fönstret står fikonet som börjar få gula löv, men kan nog bero på näringsbrist efter allt regnande. Fikon får vi i alla fall.

Tisdag och växthuset har fått nya inneboende som dessutom är nyvattnade i solgasset ;-) De var allt lite hängiga när jag kom hem från jobbet.

Ha en fortsatt fin vecka <3

Inga kommentarer: