onsdag 21 augusti 2024

I glashuset


17 dagar senare!
Jamen precis, hur fort går inte tiden? 
4:e augusti byttes plantorna ut i växthuset. Nya, ytte-pytte-små gurkplantor av sorten 'Saladin' planterades och idag har de spänts för lina.


Även i den andra änden växer det på. Jaaa inte physalisen, de sticklingarna verkar inte vilja men jag har fler sticklingar på rotning om det inte skulle fungera.


En belysningsramp är upphängd, men den ska givetvis flyttas ut lite från väggen. Minst en ramp till står på inköpslistan.
På försök hänger även fläkten en bit upp för att se om klimatet kan bli lite bättre.


I den första tomatlådan sitter de största tomatplantorna, de som fick flytta från min köks-Harvy, busktomat 'Green Grape'.


I lådan innanför är det tomater som faktiskt togs som sticklingar på vintertomaten, de blir höga och ska spännas mot lina under veckan. Här sitter även ytterligare en grön tomat 'Artisan Green Tiger'.


Längst in sitter två vattenmelonplantor, men med bara en enda babymelon. Någon som vet när man ska skörda?


Utanför, skyddad vid växthusets norra gavel, står det lilla fikonträdet. Fortfarande finns det några fikon som snart är mogna.


Den här vyn har jag nog inte visat, den södra gaveln på växthuset skuggas till hälften av ett Bornholmsfikon på friland. Även här har det blivit mängder av fikon, frågan är ju bara om de hinner mogna innan första frosten?

Onsdag och jag har varit på synundersökning igen.
Andra gången på två veckor :o Den här gången för närprogressiva terminalglasögon.

Ha en fortsatt fin vecka <3

Inga kommentarer: