torsdag 3 augusti 2023

Svarte riddaren


Ett dygn på Trossö, ett dygn med lilla Alice. 
Vi hade äran att få se efter barnbarnet när föräldrarna åkte på konsert i Slottsruinen i Borgholm. Vi passade givetvis på att gå ett varv runt Trossö, det är ju inte varje dag det bjuds på Skärgårdsfest.
Sällan det är SÅ mycket folk på staun.


Hur mycket spex och bus ryms det i en två och halvt årings kropp? Hur mycket som helst! Vad vi har skrattat och fyllt på energidepåerna <3


Eftersom det regnar så in i, passade vi på att fylla på med lite nya växter i trädgården, när vi ändå var ute och körde med full bil menar jag :o Finns det vilja, finns också utrymmet, även om man måste stå på parkeringen och packa om bilen ;-)
När vi köpte vår första fjärilsbuske (syrenbuddlejan, Buddleja davidii) gick det bara att få tag i de ljuslila i våra trakter. Men jag har alltid trånat efter de mörka varianterna..... 


Nu så, får jag presentera 'Black Knight'.
Nu fattas bara en av de mörkt, mörkt röda också <3


Passade även på att fylla på med tre, småbladiga funkior till praktmagnolians skuggsida. Under våren är jorden täckt av ramslök, så jag tänkte funkia blir nog bra. Jag tänker även flytta hit en annan småbladig funkia, som för en tynande tillvaro på annan plats i trädgården.


Sist, men inte minst, kryddrabatten fick sig en solhatt till slut :-)

Solhatten har sin fulla höjd 30-40 cm, medan kryddsalvia, mynta och dansk körvel (som växer bakom) är bra mycket högre en normal sommar.


Blir bra ihop med den vita temyntan!

I natt fylldes regnmätaren med ytterligare 17 mm, jösses vad med regn det kommit i juli och det fortsätter på samma spår i augusti. Värst är kylan ändå och ingen värme i sikte!

Torsdag och vi har planterat en svart riddare bland magnoliorna i trädgården!

Ha en härlig fortsättning på veckan<3

Inga kommentarer: