söndag 18 juni 2023

Minisemester


Alltså bästa <3
Tog tåget till Karlskrona direkt efter jobbet i fredags, fixade glasögon och fick sen ett och ett halvt dygn med dottern, hennes sambo och lilla Alice.

I går kom äntligen lite regn, det regnade när vi kom hem frammåt kvällen och sedan en bit in på natten. 13 millimeter fick vi. Tacksam för allt vi kan få.


I växthuset har det flyttat in en melon, nätmelon ska det vara. Sortnamnet är 'Cezanne'. I lerkrukorna är det nysådd koriander.


Physalisen ser mer eller mindre ut som om den gjort sitt! Det blir till att plocka av alla mogna frukter och sedan leta efter sticklingar för nästkommande odlingssäsong.
"Gräset" närmast i bild ska bli doftliljor, bladmassan är i alla fall imponerande ;-)


Växthuset ser äntligen lite renare ut efter att regnet spolade bort de drivor med pollen som byggts upp på taket sedan de 2 millimeterna vi fick 18:e maj.


Först ut bland luktärterna är de rosa <3


Även sockerärterna börjar komma så fint.


De svarta, små, plommontomaterna växer på och har även börjat blomma. Fick sätta stödpinnar och ska fixa lite uppbindning också.


En amaryllis i helt fel årstid, men den är lika vacker för det.

Om det blir glest med inlägg beror det på att jag fått problem med min dator, virus eller fejk vet jag inte. Men måste försöka få kontakt med någon Applesupport i veckan för att få klarhet i vad som hänt med min iMac.

Söndag och i dag fortsätter vi med rummet och passar även på att torka/dammsuga upp alla pollen som kommit in under våren.

Ha en fin avslutning på helgen <3

Inga kommentarer: