onsdag 21 september 2022

Skafferi och Matkällare


Håhåjaja, välkommen till vardagen i vårt kök. Bakbänken är totalt belamrad med diverse, surdeg som puttrar, äppelvinäger som jäser, äppelpaj till kvällen och diverse som inte får plats någon annan stans :o

Men det var ju inte röran det skulle handla om, utan skåpet i hörnet!


Vårt kallskafferi.
Jag är så glad över att vi kan justera tillflödet av luft med skruvventiler, både i skafferi och överskåp.


Vad har vi då i skafferiet?
Ett jätteförråd av matvaror, mest torra. 
Frågan jag ställer mig: Är jag en hamster eller är jag förutseende?
Mjöl av alla de slag, pasta, ris, gryn, torkade bönor ..... jag kan hålla på länge .........
Men ska jag vara ärlig är det ingen större skillnad nu mot tidigare, det enda skulle väl vara torrjästen då ;-)


Sen har vi ju lyckan att ha en matkällare också. Här förvarar vi helkonserver medan vi använder upp slattarna som står i kylen.
Det blir inte riktigt så kallt att vi kan förvara grönsaker och potatis längre tid, men mindre mängder för kortare tid funkar. Men snart nog blir det säkert svalare även i matkällaren.


Valnötter klarar sig i alla fall ett par år i matkällaren. Det här är vad som fortfarande är kvar av förra årets skörd, runt 8 liter skulle jag gissa.

Onsdag och det är snart hög tid att städa ur matkällaren och fylla upp med årets skörd av nötter och förädling av äpplen.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: