tisdag 20 juli 2021

Full ullrulle


Jamen nu har vi kommit en bit till, tätningslisterna till fönster och dörrar har kommit hem :-)
Det går åt 7 meter per fönster av den tunna listen, med andra ord kommer vi att få fylla på när vi fortsätter fönsterrenoveringen nästa år.


Den tjockare listen är till vår ytterdörr och till balkongdörren, vi ger dem en chans till och renoverar upp även dem :-)


Listerna är av ren ull och ska andas bättre och motverka fukt bättre än de vi hade som var av lin. Men det återstår att se.
Det första fönstret är målat mellan, det är kittat och utsidan är målad. Nu ska fönstret vändas maskeras och målas invändigt ett par gånger med inomhusfärg. Avslutningsvis ska fönstret vändas igen, lister monteras och sen ska det hängas tillbaka.

Fodret är färdigmålat på utsidan och ska nu målas på insidan.

Alltså, jag är så tacksam för att vi kunnat låna ett "paraply" att täcka med. Nu flyger ju dessutom björkfröna omkring och vi slipper ju faktiskt få dem i färgen och inomhus :-)


Lagom vaccinerad med två doser mot covid blev det läge att ta tag i nästa, TBE. Första sprutan nu och sedan ett gäng innan jag har fullt skydd till nästa sommar :-)

Tisdag och jag har två hela arbetsdagar och en lite kortare fredag kvar att jobba innan semestern tar vid :-)

Ha en fin fortsättning på veckan <3

 

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Vad klokt med ull till fönster och dörrar. Jag visste inte att det fanns ens. Skönt med vaccinet också. Man känner sig lite tryggare nu. Kraaam Pia