måndag 17 maj 2021

Elva år


Men vad tiden går, elva år sedan jag skrev mina första trevande ord här på "cat's passions", som på senare tid även har fått tillägget "i Villa Davidsson".  
Bloggen har ingenting med katter att göra som många amerikaner tycks tro (ha, ha, ha). Cat är ett av alla mina gamla öknamn, är man döpt till Catarina får man stå ut med alla katt-namn helt enkelt.
I begynnelsen innehöll bloggen alla mina passioner, men för lite mer än åtta år sedan bröt jag loss allt som hade med mat, dryck och recept att göra. Mest för att få en renodlad mat- och bakblogg med sökbara recept.

Är det inte lite sorgligt ändå, att se kronbladen falla?
Ett års väntan på blomningen som sedan är över på någon vecka. Tur att vi har olika sorters magnolia som blommar vid olika tider.


Först ut är stjärnmagnolian 'Stellata' som redan har blommat över, den stolta praktmagnolian har snart också sagt tack för i år. Medan liljemagnolian 'Susan' snart öppnar sina mörkrosa kronblad. 
Någon gång skiftet juni-juli blommar den sista magnolian, buskmagnolian (magnolia sieboldii).


Liljemagnolian som var ett träd, men attackerades av rådjur/hjortar och numera har återhämtat sig som buske.


Avslutar med ett löjtnantshjärta, inte den traditionella röd-vita utan en riktig blekfis i rosa och vitt. Planterad förra året och har tagit sig riktigt bra. Går bra ihop med lavendelns grå blad och blå-lila blommor som normalt sett är i bakgrunden, men vi får väl se hur det är med våra lavendelbuskar. De ser allt annat än pigga ut och vill inte bryta nytt.

Måndag och en ny arbetsvecka på gång.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Oj 11 år det är en lång tid det. Grattis till det. Våra lavendelbuskar ser inte så pigga ut de heller. Tror att jag klippte lite för mycket. Vi får se. Härligt med magnolia jag har en ynka liten som blommar för fullt. Kraaaam pia

HWIT BLOGG sa...

GLAD att du fortsätter blogga och helst 11 år till :) Men ibland blir det helt stopp om VAD man ska skriva om...ja man kör väl på så länge det är kul!
Magnolia är en något som står högt på önskelistan och det söta löjtnantshjärtat är helt bedårande...
Ja ny vecka igen! Hoppas på en solig och glad vecka nu!
Kram Titti