onsdag 19 maj 2021

Äppel, päppel, nu blev det min tur


Hur vackert är det inte nu?
Grannens hägg står i full blom tillsammans med deras päronträd. Våra äppelträd är på väg att slå ut allihop. Syrenen står på kö, men än har de inte slagit ut.
Jag hoppas bara att det finns tillräcklig med insekter för att pollinera alla våra fruktträd.


Här har vi grävt ut den ena rabatten, lite min förhoppning är att det nu ska rymmas ca 10 dahlior i rabatten (eller fler om det går). 
Vi ägnade de första åren i huset med att lägga igen mängder av blomrabatter, därför vill jag inte gräva fler rabatter, de ska ju underhållas också. Hellre få stora än många små, ju färre desto enklare tänker jag. 

Oavsett hur många dahlior jag lyckas trycka ner, tror jag att det blir fint ihop med rosorna och köksträdgården där under valnötsträdet.


Nu har den lilla, lilla liljemagnolian öppnat sina knoppar. Färgen alltså!


Onsdag och i dag var det min tur att få mitt vaccin mot Covid, en för laget så att säga. Jag anser att vi måste göra allt för att skydda de som är svaga eller inte kan få något vaccin av olika skäl.

Onsdag, solen skiner och det är återigen skönare väder.

Ha en fin fortsättning på veckan <3 

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Åhhh liljekonvaljer! Doften!!
Nåja, lite surt försöker jag få en tid för vaccin men tiderna tar slut på 2 minuter och vaccinet är HELT slut här i Mörbylånga!! Inget nytt vaccin får dom heller utan man får leta /söka på andra ställen där tiderna också är slut!! Moment 22!!
Hopplöst detta men men, inget man kan göra något åt...bara leta vidare.
Ha det gott!
Kram Titti