onsdag 31 juli 2013

Tura över sundet ......


.... var ett populärt folknöje innan Öresundsbron byggdes. Men vad då....... vi gjorde i alla fall en tur till Helsingör i går. Vi startade i ottan med ett stilla sommarregn och lagom till vi nådde färjorna i Helsingborg slutade det regna.
Det var kul att gå på de underbar gågatorna i Helsingör, lukta i ostbutikerna, sukta i inredningsbutikerna, men vi blev inte speciellt långvariga. När solen kom fram och den fuktiga hettan slog till samtidigt som allt folk kom, bytte vi istället sida.


Vi satte oss med picknick-korg (vad annars??) nere på stranden vid kallbadhuset i Helsingborg.


Vi lät vågorna skölja rent våra sinnen och ladda våra batterier.


Vi satsade på Malmö och Emporia, som vi hört så mycket om. Den stora behållningen var takträdgården, som även Anna skrivit om.


En helt unik trädgård, med en helt unik utsikt. 27 000 kvadratmeter takträdgård ovanpå Skandinaviens största köpcentrum. Shoppingen då? Jaaa, vi kom ut lika tomhänta som vi gick in ;))


Vi avslutade vår lila dagsutflykt med en sightseeing runt Malmö, med ett stopp på Ribban. Det är väl ändå fantastiskt att det finns så härliga badstränder mitt inne i en stad?


När folket lämnade stranden för after beach, satte vi oss i bilen och drog tillbaka norrut. Trötta, stela men massor av upplevelser rikare.

Ha en skön onsdag. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Meta sa...

Det är alla de här små utflykterna som gör sommaren så härlig.
ha en fortsatt fin semester
Kram Meta

Villa Ryttarängen sa...

Vilken toppendag igen Cat. Så nära du ar till allt fint.. Kraaam Pia