måndag 18 januari 2010

Dagens snabbmats-tips

Jag tillhör gruppen människor som gärna äter lagad mat på kvällen och en väldigt lätt lunch. Som tur är gör hela familjen det :)

Det här innebär ju att det blir lite stressigt att hinna få till maten ibland. Visst vi veckoplanerar, men det blir inte alltid som man tänkt sig, oops!


Skiva 8-10 potatisar och 3 gula lökar. Bryn löken försiktigt i lite olja. Bryn 6-8 skivor ytterlår (ca 600 g) och peppra dem med svartpeppar. Häll en burk öl, lika mycket vatten och två buljongtärningar i stekpannan, rör till buljongtärningarn löst sig. Smäksätt med ca 1 msk soja.

Varva sedan potatis, lök och kött i en tyckkokare (potatis i botten och överst). Häll över skyn och lägg i ett par lagerblad.

Lås locket och ställ in högsta tryck och maxvärme på plattan, när du har konstant ångtryck sänker du på plattan och låter allt koka i 25 minuter.

Under koktiden är det precis lagom att hinna duka och tända lite ljus på bordet.

Rätten är klassisk husmanskost, sjömansbiff.

Vill du ha den vegetarisk ersätter du köttet med några skivade morötter, palsternackor och en liten bit rotselleri. Smaklig spis.

Tjingeling

Inga kommentarer: