torsdag 4 januari 2024

Efter stormen, eller kanske mitt i


Vädret distribueras minst sagt ojämnt över vårt avlånga land, även vi har fått snö. Inte i massor, men ändå rätt rejält för våra trakter. Sen var det ju sättet det vita distribuerades på, på tvären från öster. 


Blåst är inte riktigt det man önskar sig i ett gammalt hus med självdrag, det blir liksom lite kallare inomhus. Just nu är det pass av brasa, både sockar, tofflor och tjocktröja på.

Trots den ostliga vinden blev jag tvungen att skotta av växthustaket på husets västra sida :o. Men helt klart yrde snön runt ett bra tag innan den landade.


Maken tog fram den stora snöskyffeln, det är inte ofta den används. Men så bra att ha när den väl behövs.


Jag sa väl att jag roade mig med att tvätta gardinerna i matrummet igår?
I vilket fall, är det sånt man kan roa sig med när orken sakta kommer tillbaka. Dessutom roade jag mig med att hänga upp dem på lite annorlunda sätt.


Jag älskar våra linnegardiner och vill gärna ha dem lagom skrynkliga och lagom upphängda. Nu tror jag att jag hittade rätt melodi :-)
Fina veck och ändå lagom skrynkliga <3


Samma 4-fingerkrokar, men med omvända veck. 
Ni som kan det här med gardiner tycker väl jag är tossig som inte kan sånt här, men jag har liksom bara hängt upp gardiner och så får de hänga. Inte tänkt så mycket på att man kan göra på olika sätt, även om jag ser skillnad. Man kan väl sammanfatta det med, ser men inte förstår!
Nu orkade jag fundera, fattade och gjorde!
Så här får det även bli med linnegardinerna i vardagsrummet, men först måste de tvättas för att "lösa upp" de gamla skrynklorna ;-)

Note to self! Inköp av högre trappstege står överst på önskelistan! Lite jobbigare att hänga gardinerna sående på tå och ändå sträcka ut så långt det bara går :o Balansen blir inte den bästa liksom!

Torsdag och jag är tacksam för den värmande brasan där jag sitter, uppkrypen under en filt :-)

Ha en fin fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: