måndag 20 februari 2023

Groddar, ärtskott och Micro Leaf


I dag vill jag lova man får hålla i hatten ordentligt. Jisses vad det blåser, i byarna verkar det vara upp mot storm (nästan i alla fall).
I morse var det dessutom vitt på marken, men det är ett minne blott eftersom det ösregnat hela morgonen och förmiddagen. Sen kom blåsten med besked.
I väntan på våren har jag satt lite ärter för ärtskott och blandade salladsfrön för micro leaf, över ett av elementen i matrummet.


Så snart fröna grott tänder jag LED-rampen ovanför. Funkade förra året, så varför inte göra en repris?


I köksfönstret står istället groddboxarna med lite nyss påbörjade groddar. 
I den högra boxen är det mungbönor som brukar ta 1-2 veckor på sig. 
I den vänstra boxen är det fortfarande en blandning i blöt i den nedersta gröna delen, i den andra genomskinliga är det mixade fröna på groddning. I den översta gröna, med plast över, är det krassefrön. Även dessa brukar ta 1-2 veckor på sig att bli ätfärdiga.
Mycket mat på liten yta :-) Groddar och ärtskott är perfekta på macka eller i olika sallader.

Måndag och en ny vecka har precis börjat.
Ha en finfin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Härligt med egenodlad mat. Har tyvärr dåligt med plats här inne nu men lite ärtskott ska jag nog få plats med. Kraaam Pia