söndag 5 februari 2023

Ovälkommen men välkommen


Jag vill inte låta gnällig, men det här har jag absolut inte bett om. Snön alltså, men solen är mer än välkommen.
Snöstormen i fredags var inte att leka med, från regn till minus och snö på det. 
Det blev halt! 
Tur att jag bara skulle en kort sväng till Emmaboda och min tandhygienist.

I går sken sedan solen från klarblå himmel och minusgrader på det, egentligen är det väl väntat det är ju bara början på februari och fullmåne.


Växthuset är fortfarande i ett slags vintervila, temperaturen är inte högre än att physalisbuskarna överlever (det gröna som syns i hörnet). Physalisen täcker just nu två sektioner. Om de får stå kvar till sommaren får säsongen utvisa. Det blir ju rätt så varmt direkt invid glaset, även om vi sätter upp skuggväv.


Pallkragarna vilar fortfarande där under valnötsträdet. Är lite sugen på starta två av dem lite tidigare, men det beror på hur långt ner det är tjäle. Jag behöver ju riva upp kålväxterna innan jag kan lägga på hästgödsel, kompost och jord.

Hade tänkt så de första inomhussådderna den här helgen, men tiden försvann :o
Jag får helt enkelt så i veckan eller nästa helg :-)

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på den nya veckan <3

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Snö hör ju vintern till på ett sätt. Vi är bara vana vid barmark. För barnens skull så är snö roligt och ger dem möjligheter till roliga aktiviteter. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Ja vi slapp snöstormen tack och lov. Men vi har ett litet tunt vitt snötäcke här också, kyligt. Ja nu får vi bara stå ut några veckor till....puh.
Ha en finfin måndag!
Kram Titti