måndag 2 januari 2023

Åter till vardag, igen


Måndag och första arbetsdagen för året, åter till vardag igen.
Vardag för oss, betyder planering för att få ihop vardagen.


Vi veckoplanerar maten, precis som vanligt. Det som tillkommit efter pandemin är planering även av luncherna, helt enkelt för att man presterar bättre med en bra lunch.
I regel sätter vi oss på söndagen och planerar in eventuella aktiviteter, när äter vem var. Ser till att det är snabblagat eller rester de dagar vi är på våra respektive arbetsplatser. De dagar vi arbetar hemifrån anpassar vi maten efter vem som är hemma. På fredagar och helgerna kan vi i regel sväva ut med både ingredienser och tillagningstider.


Nytt år betyder också ny huvudvärksdagbok, jag har gjort det ett tag och fortsätter enträget. På något sätt ska väl jag och min läkare komma på något bra :-) Betablockerare är ett, ett annat är kontinuerlig meditation och djupandning.


Vardag betyder mindre tid för stickning (snyft) men kvällarna i tv-soffan hinner jag allt några varv. Några varv här och några där, vips så är tröjan klar :-)

Måndag, den första måndagen i januari och vardagen är tillbaka.

Ha en fin fortsättning på årets första vecka <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Jag beundrar er som kan planera. Jag kan men det blir aldrig riktigt som jag tänkt. Vardagen är inte riktigt här ännu har knappt hunnit landa i ledigheten. Njut av din stickning. Kraaam Pia