måndag 30 januari 2023

Äta insekter????


Det där med att ställa om kosten till alternativa proteinkällor känner jag mig mycket tveksam till, jag har väldigt svårt för insekter och larver i livsmedel.

Den här, så kallade, vintern har tydligen varit gynnsam för kryp!
I helgen var vi iväg och införskaffade så där två dussin lufttäta burkar och en dymo för att märka upp innehållet.


Ni vet sen tidigare att jag älskar vårt lagom stora kallskafferi i köket.
Men kallskafferi i all ära, men ibland kommer krypen in i skafferiet och därmed ner i mjöl och gryn. Fy tusan så vidrigt det är!

Till att börja med kommer alla öppnade påsar med mjöl och gryn att föras över i de lufttäta burkarna. Hur jag sen ska göra med oöppnade förpackningar får bli nästa steg.


Runt 20 burkar går att få in på varje av de två översta hyllplan, de är ju ändå ca 90x54 cm. De två följande hyllplanen sitter lite tätare och dit måste jag hitta andra sorters burkar, men samtidigt brukar jag inte ha några problem med ohyra i sockerprodukter och kryddor. De verkar trivas bäst i mjöl och gryn/flingor.

Är det någon som drabbas av liknande problem och vet varför? 
Är det för att det enbart är ekologiska produkter?

Men måndag hörrni, en hel vecka ligger framför och det blir bara ljusare och ljusare.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Jobbigt med oönskat besök i skafferiet. Men så bra det blev med alla burkar. Vi förvarar det mesta i burkar med lock. Det kan vara plåt eller plast. Dels för dom där små mjölbaggarna men även om en mus skulle råka hitta in. Vi brukar sätta oöppnade påsar i en plastpåse med en klämma på. Kram Pia