fredag 13 januari 2023

Glashuset just nu


Jag måste säga att jag är tacksam över vädret vi har, även om det är färglöst och trist. Den varma luften gör att växthuset inte kostar en förmögenhet att hålla frostfritt.
Jodå, kamelian blommar fortfarande <3


Just i år känns det extra trist att inte kunna dra i gång sådderna i växthuset, men de måste helt enkelt vänta lite till. Det kan ju trots allt slå till och bli vinter, som brukligt.


Valnötsplantorna har fått flytta ner i det svala växthuset, de blir så himla gängliga i inomhusvärmen utan något extra ljus.
Till våren tänker jag mig att plantera dem i egna krukor och hantera dem som individuella plantor med långsam tillvänjning av utomhuslivet. Om vi planterar ut dem i år får vi väl fundera på?


Physalisen frodas, även om det är bra mycket svalare än normalt i växthuset. Det enda är väl att frukterna mognar långsammare än vanligt, det får vi helt enkelt ta.


Väldigt mycket frukt är på gång och jag tror att vårens ljus kommer att locka dem till att mogna på löpande band.
Jag har ju en ny sort physalis som ska sås i år, det får jag nog ta tag i tillsammans med kruk-/ampeltomater som ändå klarar sig med endast extra ljus och inte behöver gro med extra värme. 
Det får bli helgens sysselsättning, idag är det ju fredag och jag vårdar min fredagsmigrän som kom redan i morse :-(

Ha en härlig fredag och en bra start på helgen <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Mysigt med ert glashus och allt fint ni kan övervintra där. Migrän är däremot inte mysigt. Kraaaam Pia