tisdag 17 januari 2023

Kök, matrum och servingsgång däremellan


Helt ärligt, i köket händer det inte speciellt mycket just nu. Möjligen då att det blir stökigare och stökigare, vi har nog lite väl mycket prylar framme!

Däremot pågår det planering för förändring av köket, vi behöver utöka bänkytan så att två kan vara i köket och fixa samtidigt. Barbordet ska tas bort och ersättas med en "riktig arbetsyta". Golvet behöver bytas eftersom det helt enkelt blir hål i golvet när vi börjar flytta de platsbyggda köksenheterna.


Alla skåp och lådor ska målas om, städskåpet ska få lås och de sista lådorna ska bli i samma kulör som resten (med samma handtag också).


Vid diskbänken blir det ingen förändring, mer än att det ska plockas undan och givetvis målas ;-)


Mitt emellan köket till vänster och matrummet till höger ligger serveringsgången med sina grå skåp. Planen är att skåpen ska målas in i samma kulör som kökssnickerierna, handtag ska bytas till samma. Med lite hjälp av elektrikern tänker jag mig lite ljus och en kontakt under överskåpet.
Nu kommer inte det här att ske i brådrasket, gästrummet står först på priolistan sen blir det återigen fönster. Men sen kanske.......


Matrummet tänker vi inte förändra, det är jag så himla nöjd med. Det ljusa golvet och de levande väggarna som varierar från gråblå till nästan greige beroende på väder och årstid.

Tisdag och veckan bara fortsätter.
Ha en fin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Kul med planeringen, den bästa delen egentligen. Sen kommer det riktiga jobbet. Vi får se hur det blir. Kraaam Pia