söndag 1 januari 2023

Välkommen 2023


Så skriver vi då 1 januari 2023, ser med tillförsikt fram mot vad du har med dig och vill bjuda på.

Men först ett avslut på 2022, ett år som kommer gå till historian av flera orsaker.

Vi skålade in årets sista dag med parmesanchips och champagnen vi valt som skulle följa oss ända in på det nya året Henriot,  Millésimé Brut, 2008. En mycket frisk, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral och nougat. 
(finns inte kvar på Systembolaget i samma årgång, i skrivande stund finns 2012 kvar)


Till förrätt gjorde vi en råbiff/tartar på oxfilé, smaksatt med fransk grov senap, picklade senapsfrön, purjolök, kapris, conichons och svartpeppar. Ovanpå hade vi en dijonnaise, kapris, picklade senapsfrön, pepparrot och parmesanost. 
Riktigt gott och recept kommer på matbloggen.


Till varmrätt gjorde vi ankbröst som serverades med en rödvinsskysås smaksatt med hallon och portvin, hasselbackspotatis och haricot vertes. 
Recept på några olika varianter av ankbröst finns på matbloggen.
Till glasen hade vi plockat fram Pepperjack Grenache från 2020 (varunummer 2048). Ett fruktigt vin med inslag av jordgubbar, mynta, körsbär, hallon och vitpeppar.


Efter en paus i ätandet, fortsatte vi med chokladpannacotta som var smaksatt med mörk rom. 
Recept finns på matbloggen.

Vi avslutade kvällen med att skåla in 2023.
Ett 2023 helt utan löften, bara ödmjuka önskningar om ett bättre 2023.

Gott Nytt ÅR, måtte ni ha en fin start på det nya året ❤️

Inga kommentarer: