torsdag 5 september 2019

Balans


Efter bara två veckor på jobbet, efter fyra veckors semester, är jag lika trött som jag var innan jag gick på semester. Med andra ord dags att lyssna på larmklockorna och dra i snöret innan det är för sent.

Min ambition under sommaren att komma upp i fem kilometer gick fett år skogen! Min rygg var inte förberedd och det har jag fått äta upp. Mitt nya mål är fem kilometer till nästa semester, men innan dess ska jag träna upp core och knän riktigt ordentligt.


 Tabata två gånger i veckan, lite yoga, promenader och golf på det. Sen är vi hemma!

Första tabata-passet var idag, riktigt jobbigt och riktigt skönt. Jag älskar verkligen när kroppen tillåter mig att faktiskt köra skiten ur mig. Tabata är med andra ord en träningsform som passar både min kropp och min knopp :-)

Har du inte stött på tabata innan? Kort beskrivet är det maximal träning på kort tid. Allt i ett. Styrka, stabilitet, kondition och balans.

Totalt 30 minuter först en enkel uppvärmning sedan är det olika tabataintervaller. En intervall är 4 minuter, med fullt ös i 20 sek och vila i 10. Vissa övningar är för att stabilisera och hitta styrkan, vissa explosiva med hög puls. Vi avslutar med enkel stretch.
Övningarna är väldigt enkla och lätta att anpassa till en nivå som passar var och en eller helt enkelt dagsformen. Vi har en superduktig ledare (från Friskis) som peppar och driver på till drivande musik.

Efter att ha läst Anders Hansen är det dags att ta tag i Lofsans nya bok, passar faktiskt rätt bra i tiden för mig eftersom jag kämpar med att få till de där träningsvanorna, jag en gång hade. 


Just nu tror jag att foamrollern kommer att vara min bästa kompis i morgon, om jag tar mig ur sängen vill säga ;-)

Torsdag, åskan har smällt och regnet öst ner, i ett par minuter :o
Torsdag, vilket betyder fredag i morgon!

Ha en finavslutning på torsdagen och en fin start på fredagsmorgonen <3

Inga kommentarer: