lördag 1 oktober 2011

Skördefest ......


....... vad vore hösten utan Ölands Skördefest?

Jag kan lova att vi inte var ensamma om att vilja njuta av den sista sommarhelgen på Öland ;o Tänk er, första oktober och 25 grader, sol från en klarblå himmel och vindstilla. På Öland!!!!!! Inte mycket som slår det, kan jag lova.


Med tanke på hur mycket folk som var här samtidigt med oss, gällde det att få ihop logistiken. Vi började i Algutsrum och Stenladan. Potatis, röd- och gul lök, sommarhonung och ost åkte i i bagaget. Vi åkte därefter söderut.


Chokladälskare som vi är - Ölands choklad var nästa besök på agendan. Jodå, både praliner och bräck åkte med i kylbagen ;D

Vi fortsatte söderut till Mörbylånga och Kronfågel, diverse kycklingdetaljer stuvades in i kylbagen. Kyckling är, för oss, den perfekta "snabbmaten".

Vi körde sedan österut med siktet inställt på Gårdby Café och Lanthandel. Var ju bara tvungen att se den nya butiken :-) givetvis gick det inte att åka därifrån tomhänt.


Efter Gårdby fortsatte vi lite längre norrut och vände västerut mot Glömminge, här stod Ölands Byggnadsvårdsbutik och Alséns på listan. Bl.a. fick vi med oss linrep till våra fönster och ytterligare en läcker emaljskylt.

Efter detta var vi ganska nöjda och sällade oss åter in i kön mot Kalmar. Morgondagens dagsljus hoppas jag ger mitt kameralins möjlighet att fånga lite av det vi hade med oss hem.

Ha en helt underbar lördagskväll. Tjingeling

Inga kommentarer: