söndag 4 september 2011

Skördetider - godistider ......


........ nu börjar vi skörda pepparfrukter, de mildaste först. Från vänster presentera vi:
Anaheim, Antohini, Monkey Face, Hungarian hot wax och till sist Frigitello. Tillsammans med västeråsgurka, äpplen och lö,k utgör de basen i "Boston sallad".


Huvuddelen av västeråsgurkorna får ensamma agera huvudaktöerr i inlagd smörgåsgurka.


Allt lagras i de ljuvligaste konservglasen från lokala glasbruk. Den inlagda gurkan får vi vänta någon månad på, innan första smakprovet, medan "Boston salladen" kan avsmakas inom någon vecka.


Skrotfrallor - perfekta lunchmackor för hungriga, "fattiga" studententer :)


Sour dough som ombyte är inte helt fel. Mättar definitivt!

Efter ett sånt dagsverke kan jag lova att det smakade bra med en tre-rätters hos svärmor och svärfar ;D

Nu är det dags att nanna kudden. Ha ett underbart slut på söndagskvällen och härlig start på måndagen. Tjingeling

Inga kommentarer: