söndag 4 september 2011
Skördetider - godistider ......
........ nu börjar vi skörda pepparfrukter, de mildaste först. Från vänster presentera vi:
Anaheim, Antohini, Monkey Face, Hungarian hot wax och till sist Frigitello. Tillsammans med västeråsgurka, äpplen och lö,k utgör de basen i "Boston sallad".
Huvuddelen av västeråsgurkorna får ensamma agera huvudaktöerr i inlagd smörgåsgurka.
Allt lagras i de ljuvligaste konservglasen från lokala glasbruk. Den inlagda gurkan får vi vänta någon månad på, innan första smakprovet, medan "Boston salladen" kan avsmakas inom någon vecka.
Skrotfrallor - perfekta lunchmackor för hungriga, "fattiga" studententer :)
Sour dough som ombyte är inte helt fel. Mättar definitivt!
Efter ett sånt dagsverke kan jag lova att det smakade bra med en tre-rätters hos svärmor och svärfar ;D
Nu är det dags att nanna kudden. Ha ett underbart slut på söndagskvällen och härlig start på måndagen. Tjingeling
Etiketter:
anaheim,
antohini,
boston sallad,
frigitello,
hungarian hot wax,
inlagd smörgåsgurka,
monkey face,
skrotfrallor,
sour dough
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar